گفتوگو با کارگردان حاضر در بخش هویت ملی جشنواره تئاتر فجر
میثم حبیبی: «همه خواب بودیم» روایتی متفاوت از زندگی حاج قاسم سلیمانی است
همه،خواب بودیم
همه،خواب بودیم
همه،خواب بودیم
کارگردان نمایش «همه خواب بودیم» میگوید ما میخواهیم جریانی مستندگونه از زندگی و آنچه آن شب برای خانواده حاج قاسم رقم خورده را برای مخاطب روایت کنیم.
به گزارش ایران تئاتر ،نمایش «همه خواب بودیم» به نویسندگی توحید معصومی و کارگردانی میثم حبیبی از شهر تبریز در بخش هویت ملی حضور یافته و 11 بهمن 1402 در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت.
حبیبی درباره قصه این نمایش توضیح داد: «متن درباره یک پدری است که بعدا متوجه میشویم قهرمان ملی است. این قهرمان ملت بودن خانواده را به نوعی همیشه در همه مراحل زندگی دچار پریشانی و نگرانی کرده است. در واقع ما از زاویه خانوادگی و شخصیتی خود حاج قاسم سلیمانی صحبت میکنیم.»
او درباره چرایی علاقهمندی به اجرای این متن نیز گفت: «اگر بخواهیم پرتره شخصیتی را معرفی کنیم لازم است به لایههای شخصیتی و خانوادگی این شخصیت نگاه ویژهای داشته باشیم، چراکه هر قهرمانی یا هر فردی که تبدیل به اسطوره یا قهرمان جهانی میشود، از فیلترهای خانوادگی رد شده و به این مرحله رسیده است. او پیش از رسیدن به این جایگاه میتوانست فرزند، پدر و یا همسر یک خانواده باشد. قاعدتا از هر نگاهی بخواهیم به یک قهرمان نگاه کنیم نمیتوان این زوایا را پنهان نگه داشت. درباره حاج قاسم نیز هدف این بود که نگرانی و پریشانی خانواده در لحظات آخر را نشان دهیم و ادای دین به او و خانواده او کنیم.»
حبیبی ادامه داد: «ما میخواهیم جریانی مستندگونه از زندگی و آنچه آن شب برای خانواده حاج قاسم رقم خورده را به مخاطب عرضه کنیم و بر اساس مستندی که برای شهید سلیمانی به نام« 72 ساعت» کار شده بود، ما این 72 ساعت را روایت میکنیم.»
این کارگردان افزود: «این نمایش پنج بازیگر دارد و دوماه برای آن تمرین داشتیم. دکور ما آوانگارد است و نسبت به عناصری که استفاده میکنیم با نور محیط بازیگران را محدود کردیم تا از زوایای مختلف این جو را ایجاد کنیم.»
او در ادامه به میزان استقبال مخاطبان از تئاتر در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه این استان در چند سال اخیر هم هنرجو و هم دانشجویان خوبی را به جامعه تئاتر معرفی کرده است. به تبع هم هنرمند و هم دانشجویانی که آمدهاند تولیداتی با خود داشتهاند و مخاطب لازم خود را جذب کردهاند. در تبریز معمولا استقبال خوبی از آثار نمایشی صورت میگیرد.»
حبیبی همچنین درباره جشنواره تئاتر فجر نیز گفت: «جشنواره ظرفیتی است که افراد با هر تفکری میتوانند در آن حضور یابند. به نوعی میتوان گفت با وجود بخشهای مختلف بستر و زمینه فراهم شده تا هر هنرمندی با هر ظرفیتی بتواند در جشنواره شرکت کند.»
چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران در حال برگزاری است.